Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2008 06:00 - За музиката с (не)любов
Автор: spotless Категория: Музика   
Прочетен: 2338 Коментари: 3 Гласове:
1



 "Чалгата не е никва музика.Това е все едно,че гледаш некви си проститутки(ако мога така да се изкажа"
"Около изкуството се е настанила чалгата, която заля страната. Тези пошли текстове, които се изпълняват от лошо облечени дрънди, трябва да се забранят със закон."
"Аз пък ненавиждам всички чалгари. За мене не са хора . "
"Аре е*ете си майката веее...
Да го духа чалгата и всички чалгари покрай нея... "
"Прав е ве... Чалгата съществува само в БГ и т.н., както и е прав за това че музиката която слушаш те определя и показва какво представляваш... "
"Чалгарите са уродливи"
"да не мислите, че метъла е музика-само се крещи, пищи там...кво е тва-не е музика"
"метълите са тъпо стадо бе...
некфи потни, не се къпят и с мазни коси... мани бегай...
гнус... гнус...
а дали са тъпи- некакви изпаднали клошари и наркомани са...
само ми пият бири по градинките и водка Флирт, ебаси хомлесите...
що не дойдат в Син сити да пият- щот са бедни, тъпите клошове и не могат да си позволят да седнат в прилично заведение, ама са умни... ХА ХА ХА"

"аве я се осъзнайте ве деца ... Да не мислиш че слушам чалга щото на Преслава обиколката на гърдите и е 100+ ... я се замислете малко ... Ако ние заради гърдите на певиците слушаме тази музика то вие слушате метал заради косматите им муцуни и глави и ку**ве"
"Смешно ли ви е ве МУЗИКАЛНИ АСМАТИЦИ ЕМО ГЛУПАЦИ И НЯКВИ ДРУГИ УТАИКИ со патетик... не го пиши това че ми мирише на емо от далече, че ви е*а маиката оплюта грозна и глупава и неразбрана. ЧАЛГАТА НЕ Е МУЗИКА"
"Метъли вие се мислите за много печени и велики, но сте боклуци"
"Вие жалки, мръсни, грозни метъли какво си мислите, че като обиждате чалгате ще спрем да слушаме чалга ли няма такова нещо"
"Вас много ви е яд, че не сте чалгари"
"Метъл се слуша само от наркомани-не нормални, а прости хора"
----
"Емотата са ебати готините. Мнооо ме кефат"
"Аз съм емо и искам да кажа на всички, които не харесват емо, че са тъпи и прости селяндури"
"Емо момчетата са много готини"
"Емо момичетата са много сладки"
"Тие емота съ много зле. Нз какъв тъпак трябва да си, че да си режеш вените"
"Мразя Емотаааа"
"Емотата сте ебаси тъпанаритеее...ще ви избием всички"
---
"Пънкарите са много зле с тия прически-дразнят много"
"Ох, попринцип не харесвам пънкари, ама момчетат са с много секси прически"
"Пънка е най-жотината музика"

"Аз съм панкарка"
Друга музика освен пънка-не признавам"
"Пънкарите са типични извратеняци-нормален човек никога няма да се напрви така"
"Всички панкари и метъли са наркомани"
---
"Ебало си е мамата. Не ги разбирам тези, които слушат опера"
"Абе като влязат в операта не получават ли главоболие"
"Е, как па не. Нека съм прост, ма нема да отида да гледам как някаква шибана дебелана ми чуролика"
"Операта е едно невероятно изкуство. Изключително вишо боравене с човешки емоции. Обожавам операта. Любимия ми композитер е Шарли Ками Сен Санс.
"-Слушате ли опера
-Даааа, особено като седнем на маса с братчеда"-Цитат от телевизионно интервю. 
----
"Харесвам джаз. Особено Шакира"
"Слушам истински кален джаз-основно Кени Джи"
"Обожавам джаз. Купих си диска Jazz for sex-невероятен е. Смея да твърдя, че чрез него доста добре се запознах със същността на джаза"
"Абе тие дето се бутат по пиано баровете и слушат джаз са сноби"
"Браточка прав си. Егаси. Много мразя да ми се правят на интересни." 
---
Hip Hop и Rap 4ever. Нема по-яко от черното”
Според мен рапарите ходят със смъкнати гащи, защото ги е страх да не им проличи, като се надървят, докато гледат новия клип на Преслава”
Еее, от метълите по-готини са само рапърите”
Я си еби мамата. Метълите са най-готини”
Обожавам Dr.Dre, има много нежни песни. Той не беше ли женен за Марая Кери?”
Рапат е супер яка музика. Хората на треволяка 4ever.”
"Всички рапъри до един са пропаднали непрокопсаници и наркомани”

                                                 Източник: Компетентни мения из форуми разни
Автентичния неправопис е запазен!


Но сега драги ми смехурко кажи каква музика да слушам? Остана ли стил не изложен от свой (псевдо)фен или неоплют от негов противник? Защото аз честно вече незная на къде да се насоча. Ако слушам метъл и/или рап ще стана наркомнака, ако почна да слушам чалга ще еволюирам в курва, ако реша да се насоча към операта ще получа пермаментна мигрена, ако реша да се имосам ще затъпея и ще ме бият скинарите, ако стана пънкарка ще трябва отново да се разправям със скиновете, а ако залитна по джаза ще стана сноб. Давайте съвети какво да правя? Че ще взема да се откажа от всички субкултури и положението ще стане страшно. Какво ли ще правя, ако не съм заета да мразя някого, заради музиката която слуша? Просто ще загубя смисъла на живота ми! Моля ви помогнете! Не ми го причинявайте, а давайте съвети как да процедирам. Все пак ако не си губя времето да плюя по музика и слушателите и, с какво ще трябва да си запълвам времето. При това положение може да вземе да се наложи да прочета и някоя книга примерно. Как ще го преживея? Може би вие не го осъзнавате но е много важно да си “някакъв”, дори и ти точно да не разбираш какъв си. Все пак е много гот да кажеш “Аз съм рокер/имошънъл/чалгар/пънкар и т.н”. Също е и гъзарско да кажеш “Аз мразя чалгарите/рокерите/имошънълите/пънкарите и т.н”

В скайп имам двама потребители. Единия се е кръстил Анти-чалга/ако четеш това, здравей Иво/, а другия Анти-метъл/Здрасти и на теб Венци/. Допреди няколко години бяха много добри приятели, дори мога да кажа най-добри приятели. Обаче после ги хвана тийнпростотията и решиха да се правявят на “някакви”. Сега основното се занимават с псуване един на друг, хабят си нервите за простоии и се чудят с коя мутра да се заплашват.

Иво твърди, че Венци е хомосексуалист, а в своя защита Венци веднага вади обществената тайна, че Иво е мръсен, некъпан и кирлив метълист. Въобще уникална история. Първите 2 седмици войната им ми изглеждаше като шега и ми беше дори забавна, след 2 седмици вече ми писна, а сега на 2-рата година осъзнах, че и двамата са еднакви дебили и че каквото и да направя няма да успея да ги помиря. Като видят това написано се надявам да се опомнят, защото вече не ми издържат бушоните да играя ролята на арбитър. Иво се изказва, че чалгата е върха на идиотията. Трябвало да бъде забранена със закон, а всички чалга певици да бъдели разстреляни. На въпроса защо мрази толкова много тази музика отговора е: защото имат супер тъпи и цинични текстове. Да, но същевременно не му пречи да слуша Еминем. Ама то нали като псувните са на чужд език не се брои. Много ми е странно, когато се оплакват от голотата на чалга певеците, а когато гледат MTV това не им пречи. При тях вече не било пошлост, а израз на свободомислие. Е вече да знаете, когато някой извесетн прави дадена идиотия тя автоматично става готина. Венци по цял ден прави някакви плакати, фланелки надписва и рисува значки с посланието “Метъл-само на бунището”. Просто брилятнто! Впечатлена съм от имагерността и на двамцата. Само се моля повече да не ми се налага да се впечатлявам от нея в 4 и половина през нощта./Ако случайно въпросните двама господа все още не са разбрали не не ме кефи идеята да ме будят понощите и да ме карат да ходя на метълски и чалгарски купон, а после да присъждам награда на по-готиния/. Но както и да е. Те са безнадежден случай така, че се отказвам. Очевидно скоро няма да се приключи тази одисея. И не само от тяхна страна. Може би да водиш някакви такива “батъли” с почитателите на други стилове музика е някаква нова тийн мода, която нещо за жалст/или може би за радост/ не ми допада. Та значи въпросните фенове на подобен вид оползотворяване на времето бих искала да ги попитам с какво подяволите ви пречат другите?

Поп фолка не е моя стил следователно не ходя на кръчма. Ако реша да се забавлявам просто ще посетя най-близкия пиано бар или в клуб, в който пускат музика, която ми харесва. Край проблема е решен. Какво ще спечеля с това, че се занимавам с музика, която не харесвам? Е, как какво? Ще се напрвя на интересен. И на мен не ми допадат много стилове, не ми допадат и хиляди изпълнители, но какво трябва да направя? Както се разбра от един друг мой постинг никак не харесвам Кени Джи. Така че моля ви нека поне един човек да ми напише, че го харесва, да ме понапсува малко и да почваме бесните скандали. Все пак и аз трябва да имам с какво да привличам вниманието. Но все пак засега май ще реша да го привличам по други начини. Не съм го закъсала чак толкова, че да трябва да го правя чрез омразата си към даден стил музика. Но все пак може би ще бъде много улеснително ако всеки си напише една бележка със стиловете, които харесва и си я закачи на якето. Ако не друго, то поне много по лесно ще си намираме хора, с които публично да се излагаме. Аз лично бих се радвала да си намеря някого, който обича тези стилове, от които аз нищо не разбирам. Все пак чара е пълен, когато отричаш нещо, което не си чувал или неразбираш. Какво по яко от това? Аз вече започвам да се чудя от къде се започна тази война между музикалните стилове. Хора толкова ли си нямате работа, че се занимавате с неща, които не ви харесват? Аз не харесвам и поп фолка и както казах съм си решила проблема. Просто не си пускам Планета, не влизам в сайта на Пайнер и не ходя на кръчма. Не проумявам при това положение с какво ми пречи някой който слуша така музика? А, забарвих при положение, че не я слушам трябва да казвам, че това всъщност не е музика. Е, защо да не е? Щом има хора на които им харесва, щом има на кого да му въздейства този стил защо да не е велик? А и реално погледнато много по логично е българите да слушат поп-фолк, а не джаз примерно. Чалгата всъщност от историческа гледна точка би трябвало/и очевидно е/ да ни е по-близка до ориенталската ни същност, от нещо, което се е зародило в изключителна отдалеченост от нашата култура.

След като спорихме по този въпрос един върл анти-чалгар/както сам се определя/ ме обяви за неосъзната чалгарка. Ми нека съм. По-добре е от средностатистическа хейтърка. Но дори и той не можа да ми обясни с какво реално ми пречи. Била вредяла на обществената психика с пошлите си текстове. Е, защо Еминем не вреди? А, да забравих той вече бил свободомислещ. Или пък просто не можем да си преведем текстовете му. Ама нали е световна тенденция, трябва да му се кланяме. Както и на всичко друго по MTV и City.

Втория му довод беше, че певиците много се разголвали. Е пуснете си въпросните две телевизии и отново ще видите разни изпълнителки по бельо. При тях вече било друго. Е, защо?

Единственото нещо, което мога да кажа е, че се дразня от разни крадени сръбски, македонски и незнам си какви си кавъри. Но вече соца отмина и си има и достатъчно авторски песни. На мен не ми харесват, но на друг щом му допадат защо да не си ги слуша?



Тагове:   музиката,


Гласувай:
1



1. анонимен - da go na4ukam na vsi4ki 4algar4eta
03.07.2008 01:02
4algariiiiiiiii da mi izqdete mazniq k*r. DA VI EBA PU***TA MAI4INA NA VSI4KI!!!!!!!!!!!! KLESOVE VMIRISANI!!! da vi se izpraznq v ustata na vsi4ki.Selqnduri prosti. METAL FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
2. анонимен - Здравей! :)
21.08.2008 09:48
Публикацията ти е написана страхотно и си позволих да те цитирам ето тук:
http://bglog.net/BGLog/21302#99190
цитирай
3. spotless - -
06.09.2008 13:34
Радвам се, че поне няколко човека са прочели блога ми и честно казано съм приятно изненадана, че за толкова време има само един просташки коментар.:)
Надявам се публикациите ми да ви харесват
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spotless
Категория: Лични дневници
Прочетен: 43469
Постинги: 5
Коментари: 17
Гласове: 586
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930